Satellite Satu Mare – prezentare echipe

Dupa estimarea noastra, la Satellite-ul de la Satu Mare, avem parte de cele mai puternice echipe inscrise la un Satellite anul acesta. Chiar daca avem ca principal scop ‘ridicarea’ voleiului de plaja romanesc, am considerat ca merita sa dedicam o pagina din acest site prezentarii echipelor de pe tablourile de concurs.

 1. Cu cele mai multe puncte, o echipa care a participat doar la un Satellite, pe care l-au si castigat. Se intampla in Antalya in 2013.

Madelein Meppelink si Sophie van Gestel s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, unde s-au clasat si pe un onorabil loc 19. Mai remarcabil este insa faptul ca au fost prezente si la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, acolo ocupand un senzational loc 9, in ciuda varstelor lor de 22 respectiv 21 de ani, pe atunci.

Cum punctele din clasament se strang doar din turneele desfasurate in ultimele 12 luni, olandezele le-au obtinut pe majoritatea de la turnee fivb de 3, 4 sau 5 stele.

Madelein Meppelink are 1,83 m, iar data nasterii sale este 29.11.1989. Accesati pagina ei de Instagram.

madelein-meppelink

Sophie van Gestel are 1,80 m si este nascuta in 29.06.1991. Accesati pagina de Instagram.

sophie-van-gestel

Aveti la dispozitie si site-ul lor: https://meppelinkvangestel.com/

 2. Urmatoarea echipa, bine garnisita cu puncte, vine tot de la Jocurile Olimpice.

Ekaterina Birlova a fost si ea prezenta atat la  JO Rio 2016 cat si la JO Londra 2012. Rusoaica are tot 1,80 m si la fel ca olandezele a strans puncte de la turneele fivb de 3, 4 si 5 stele, dar si de la Masters-ul de la Baden sau de la Campionatul European sau Mondial. 11.08.1987 este data nasterii jucatoarei care a strans aproape 200,000 dolari numai din premiile de la turneele de volei de plaja.

Partenera ei, Nadezda Makroguzova, la doar 20 de ani (n: 02.04.1997), ar putea lasa impresia ca este veriga slaba a echipei. Din pacate pentru celelalte concurente, in echipa asta nu exista o veriga slaba. Domnisoara este cea care ne-a suflat noua (adica perechii Vaida/Matei) aurul la Campionatele Europene de Tineret (U22) de la Baden. Si deasemenea ne-a oprit din drum si la Campionatul Mondial (U21) de la Nanjing, cucerind acolo ‘doar’ titlul de vicecampioane mondiale dupa finala pierduta impotriva braziliencelor Duda/Ana Patricia.

Are 1,83 m si reprezinta viitorul in acest sport.

Ca o curiozitate, ultimul Satellite la care a participat a fost in urma cu doi ani, tot in Romania, la Timisoara. Atunci a facut echipa cu Olga Motrich. Acum Olga e in calificari si face parteneriat cu Svetlana Kholomina, partenera Makroguzovei de la Campionatele Europene si Mondiale.

birlova-makroguzova

 3. Come on! Si a treia echipa, in ordinea de pe tabloul principal, are in componenta o jucatoare ce a fost prezenta la Jocurile Olimpice.

Karla Borger, 1, 80 m si nascuta la 22.11.1988, a ocupat locul 9 la Rio, insa in compania altei jucatoare. A strans in cariera din premii, peste 300,000 de dolari si are ca sponsori Red Bull, Adidas, Adidas Sport Eyewear, Die Techniker, Bundeswehr si Sporthilfe. O fi bine?

Dupa retragerea partenerei sale, Karla a facut echipa, incepand din acest an (2017), cu Margareta Kozuch, aceasta reprofilandu-se dupa incheierea activitatii de volei de sala. Margareta, de origine Poloneza, a fost desemnata in 2010, sportiva anului in Germania iar la volei de plaja a reusit deja o onorabila clasare pe locul 17 la Campionatul Mondial. Inaltimea sa (1,87 m) precum si experienta de jucatoare de nationala la volei de sala o fac un adversar mai mult decat redutabil. Data nasterii: 30.10.1986

borger-kozuch

 4. Favoritele numarul 1 in Satellite-ul de la Vaduz. Nu au reusit sa ocupe acolo decat locul 7 pentru ca au fost eliminate de fetele noastre, Adriana Matei si Beata Vaida.

davidova-shchypkova

 5. Kim Behrens si Anni Schumacher, a doua echipa de nemtoaice calificata direct pe tabloul principal. In ultimele 12 luni au 12 clasari pe podiumuri in turnee europene si mondiale. La ultimele 4 turnee Satellite au obtinut doua bronzuri si doua medalii de aur. La cel de la Vaduz ne-au oprit seria de meciuri castigatoare, in meciul pentru semifinale.

Schumacher Kim-Behrens

 6. Martina Bonnerova si Sarka Nakladalova. Cehoaicele au luat argintul la Vaduz, in semifinale castigand impotriva nemtoaicelor de mai sus. Martina este nascuta pe 22.07.1991 si are doar 1,73 m in timp ce Nakladalova este nascuta pe 28.06.1985. Anul acesta la turneul FIVB de la Langkawi, au reusit sa ajunga in finala.
sarka-nakladalova
martinabonnerova
bonnerova