Situatia voleiului de plaja in Romania

Dupa Adunarea Generala de alegeri din primavara anului 2016 s-a constituit o noua ‘Comisie de Volei de Plaja’. In pofida timpului scurt avut la dispozitie pentru pregatirea sezonului competitional 2016 activitatea a fost benefica voleiului de plaja si iata mai jos ‘Raportul de activitate in urma desfasurarii sezonului competitional de volei de plaja 2016’, raport inaintat Consiliului Director al FRV:
Cu ce s-a venit nou?
a) Pentru prima oara avem o echipa in elita europeana a acestui sport (mult peste 1,000 puncte FIVB). Prezenta echipei condusa de Adi Pricop (Vaida/Matei) in calificarile celui mai mare turneu european, poate chiar mondial – Klagenfurt (premii de 800,000 usd). Un incredibil loc 5 la Mondiale dupa o serie de 7 victorii consecutive. Prezenta prin punctele adunate pe tabloul principal al unui mare turneu European de categorie Satellite. Aur, argint si bronz la balcaniade (fete dar si baieti).
b) Implementarea in ‘regim de urgenta’ a turneelor de prichindei constand in 3 turnee de ‘Sperante’ dintre care si editia inaugurala a Campionatelor Nationale de Sperante. In plus avem si record de participare la Campionatele Nationale juvenile prin prezenta a 136 echipe masculine si feminine desfasurate intr-un adevarat marathon voleibalistic de 11 zile consecutive.
c) Organizarea celor mai multe turnee intr-un singur sezon calendaristic, turnee cu greutate (Satellit-ul de la Timisoara, Balcaniada de Seniori de la Satu Mare), CN de seniori la care s-au facut valuri in tribunele arhipline. Turnee la mare sau in alte orase cu premii de ordinul miilor de euro. In tot sezonul doar o saptamana a fost neacoperita si asta probabil pentru a lasa loc de mai mult pt 2017.
d) Participarea la turnee oficiale punctuate in calendarul European sau Mondial, record pentru un singur an competitional (10 din calendarul FRV plus suplimentele bifate de echipa lui Pricop, ajungand la un total de 20)
Uitandu-ne la realizari s-ar putea crede ca noua comisie functioneaza de cativa ani dar sa nu uitam ca totusi aceasta echipa a fost numita doar la inceputul sezonului.
Ce urmeaza?
Caile principale pe care le urmarim pentru anul viitor se refera la organizarea mai multor turnee interne cu valoare mediatica ridicata. Deja avem foarte multe cereri si inca din aceasta toamna vom completa calendarul competitional 2017. In plus mediatizarea inclusiv prin intermediul televiziunilor este un punct pe care il vom dezvolta si pe care il vom introduce inca din stadiul protocolului de organizare dintre FRV si Organizatori. Mai mult chiar, vom produce un ghid al organizatorului in care vom ajuta cu experienta noastra (spre exemplu valoarea statiei de amplificarea si a unui bun entertainer este unul dintre punctele atinse). Iar pe de alta parte cooptarea celor mici in numar cat mai mare. Avem de gand sa stabilim din timp pe litoral organizarea CN juvenile pentru ca antrenorii sa poata planifica pregatirea si cantonamentul de vara in acea perioada.
Suntem siguri ca acest avant si ecourile mediatice tot mai puternice vor influenta lumea organizatorilor si a altor participanti implicati inclusiv financiar si vor determina aparitia terenurilor cu nisip acoperite. Pasul sincron cu acest fapt va fi cresterea numarului de echipe specializate pe nisip si in viitorul nu foarte indepartat consecinta va fi lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice.
Pe scurt: pentru dezvoltarea pe termen lung a voleiului de plaja anul viitor (2017) ne intereseaza ff mult sa crestem interesul organizatorilor de turnee si sa ii ajutam sa obtina beneficii de imagine si financiare in urma acestor spectacole. Obiectivul doi cu bataie lunga este cresterea numarului de echipe de copii si implicit asigurarea viitorului acestui sport in Romania.”
In urma analizei activitatii Comisiei de Plaja s-a revalidat componenta acesteia in CD din 28.11.2016. Iata componenta acceptata si votata in aceasta sesiune de activitate a Consiliului Director:


Presedinte Adrian Pricop 0742 037357 pricopadrian202@yahoo.com
Vicepresedinte Dani Jitaru 0744 390149 danjitaru@yahoo.com
Secretar George Peicea 0735 972835 georgepeicea@yahoo.com
Director Organizare Vali Robescu 0721 459238 robescu.valentin@yahoo.com
Director Marketing Cristian Branza 0747 133463 cristian.brinza@nyxmedia.net
Responsabil din partea CD Horia Cardos

Concluzionand putem spune ca in acest moment Voleiul de Plaja se afla pe maini oneste si ‘grijulii’ iar viitorul determinat de actiunile lor vor conduce la marirea numarului de jucatori precum si a calitatii pregatirii jucatorilor totul culminand cu drumul dar si cu prezenta la Jocurile Olimpice.