2017 CEV Beach Volleyball Satellite Vaduz

Vaduz este capitala principatului Liechtenstein, un oras nu cu mult peste 5000 de locuitori, situat pe cursul superior al Rinului.

Atractia catre un mod de viata bazat pe prosperitate a functionat si la inscrierea echipelor la turneul de volei de plaja.

Faptul ca s-au inscris 40 de echipe din 19 tari nu iese cu nimic din tiparele altor turnee Satellite, insa haideti sa trecem in revista cateva cupluri si valoarea performantelor acestora din ultimul an.

Sa incepem cu adversara din calificari a echipei noastre, echipa Slovaciei compusa din Andrea Strbova si Natalia Dubovcova. La ultima participare au castigat campionatul Cehiei, un campionat deosebit de puternic. Sau clasat pe locul 17 la un turneu mondial de 4 stele (Olsztyn) si pe 9 la Haga la un alt World Tour, de aceasta data de 3 stele.

Primul meci pe tabloul principal de 16 echipe (dubla eliminare) a fost impotriva echipei din Spania compusa din Amaranta Fernandez Navarro si Angela Lobato Herrero.  Ca o paranteza, Amaranta ne-a scos din calificari la Xiamen.

Nici la Vaduz nu am reusit sa trecem de ele. Dupa ce am castigat primul set la 19, am cedat urmatorul tot la 19 iar in decisiv a fost un 15-13 care ne trimite pe partea eliminarii directe.

Jupiter/Lusson, reprezentantele Frantei au fost invinse de Matei si Beata cu 22-20 si 21-13.

Davidova si Shchypkova din Ukraina au reusit ca la Campionatul Mondial de saptamana trecuta sa se claseze pe locul 17 primind 320 de puncte si 7000 de dolari.

Nemtoaicele Behrens si Schumacher vin dupa o serie de 8 clasari consecutive pe podium in turnee punctate de CEV.

Olandezele Sinnema/Stubbe au castigat doar anul acesta 27000 de dolari participand la 8 turnee de 3, 4 sau 5 stele.

Alte nemtoaice, Schillerwein si Tillmann au castigat ultimii doi sateliti la care au participat.

Cehoaicele Martina Bonnerova si Sarka Nakladalova sunt echipa care a cucerit argintul la turneul unde Adriana Matei si Vaida Beata au debutat cu dreptul in Circuitul Mondial (Langkawi – Malaezia) ocupand locul 9.

Continui aceasta pagina cu postarea de pe fb din data de 11 august – ora 18:

„Recunosc, azi am dormit la pranz (ma rog, si azi, ar fi exprimarea mai corecta).
Am adormit cu senzatia sublima a victoriei internationalelor noastre contra unor nemtoaice bune rau. Victorie in decisiv cu 26-24 in conditiile in care setul se termina normal la 15.
Urma sa jucam cu niste Ukrainience care tocmai au venit de la Campionatul Mondial de la Viena unde au ocupat pozitia 17.
Nu stiu cum dar m-am trezit cu senzatia ca am pierdut cu 2-1 si mi se parea ca e cel mai mare rezultat de pana acum. Sa iei un set celor care sunt cotate in clasament de doua ori mai bine decat tine, mi se pare foarte foarte tare.
Cu convingerea ca ala e scorul real dau sa ma uit pe tabloul de concurs sa vad care din superechipe au mai iesit. Si ….. Vaida si Matei erau trecute cu bold. Am innebunit.
Am castigat impotriva formatiei aceleia.
Am pus mana pe Viber si da-i scris cu Adi Pricop.
Sunt senzatia turneului iar el este terminat de emotii.”

Sa continui prezentarea meciurilor. Dupa victoria contra frantuzoaicelor a urmat meciul cu nemtoaicele trecute in revista putin mai sus Schillerwein si Tillmann  2-1 (19-21, 21-17, 26-24).

Victorie care parca anunta ceea ce s-a intamplat in meciul impotriva cuplului de vis Davidova si Shchypkova. Cum s-a ajuns la 2-0 (21-19, 21-15) e imposibil de explicat in cuvinte pentru orice observator al acestui sport.
Pana la urma Behrens si Schumacher au reusit sa ne opreasca pe locul 5 al acestui adevarat Grand Satellite. Aceasta ramasese ultima dintre cele 3 echipe nemtesti care au intrat pe tabloul principal al competitiei.

Priviti ce careu s-a clasat imediat sub noi:

vaduz
matei-vaduz
matei-va
matei-vad
matei-vadu
matei-vaduz
162345_Netfight-between-Vaida-(ROU)--and-Dubovcova-(SVK)
Beata-Vaida-(ROU)-reception
Zuccarelli-(ITA)-secures-her-receiption